''Llenya d’alzina,
vi de sarment,
oli d’oliva,
pa de forment.

Garoines de l’Empordà,
garnatxes del Penedès
i aromes del Montserrat!''

>
Llenya d'alzina
24
/36
Llenya d'alzina

Una bleda assolellada
em té fregits els pebrots:
quan fa figa ni diu fava,
li han pujat els fums i el cava
i fa el préssec en pijama,
secallona amb peus de porc.
Se m’hi regiren les tripes,
salta el cervell, bull la sang,
socarrant crispetes, pipes,
escabetxat d’amanites...
El codony de l’arbequina
és un platillo volant!

M’han tacada la forquilla!
Fet puré, m’ofego al bany:
Maria, la xirivia,
la de les peres blanquilla
que no es menja una rosquilla,
té el cabell d’àngel castany.
Vull a besa amb mandonguilla,
calçots i naps de capmany
com panses per l’aigualida,
en remull de ratafia.
Borregos brandant la pipa:
macerant paper d’estany.

Pareu bé les orellanes,
la sarsuela es porta l’oli,
filets de veu esqueixada
potatge de nens eutròfics!

Llenya d’alzina,
vi de sarment,
oli d’oliva,
pa de forment.

Garoines de l’Empordà,
garnatxes del Penedès
i aromes del Montserrat!

JOSEP PEDRALS
Esquitxos ultralleugers, 2009