SOM TANTÍSSIMES: Maria Antònia Salvà amb les donzelles del nou segle
26 / 09 / 2019
Pati dels Lledoners de Son Sardina (Palma)
20.00 h

És un nou format d'activitat creat en col·laboració amb la Poeteca de la Fundació Mallorca literària, amb motiu del 150è aniversari del naixement de Maria Antònia Salvà (1869-2019)

Es tracta d'un concert poètic conduït per Joana Abrines i Marga Rotger, que recorda la poeta de l'Allapassa i convida a una relectura dels seus textos, alhora que la reivindica com a referent en la poesia escrita per dones i la connecta amb les "donzelles del nou segle": totes aquelles autores que, des del tombant del XiX al XXI, han anat sumant la seva veu a la creació poètica en llengua catalana. A elles els va dedicar el poema "A les donzelles de l'any dos mil", on els endreçava la petició de donar continuïtat a la seva veu. La selecció poètica del recital inclou poetes tan diverses com Maria Verger i Maria Mayol, Maria Mercè Marçal, Francesca Ensenyat, Cèlia Viñas, Antònia Vicens... fins arribar al poema "Som tantíssimes" de la pròpia Joana Abrines, un cant a la sororitat en temps de nous feminismes.

El recital té format de concert poètic, en què s'alternen poemes cantats i recitats, amb la garantia que suposa la implicació de la cantautora Marga Rotger. A més, altres dues "donzelles" participen com a poetes convidades en el concert: Cati Coll i Maria Victòria Secall.

ALTRES ESDEVENIMENTS