FRANCE MONGEAU
(1961-)

Ha publicat una dotzena de llibres de poesia, el més recent dels quals, Les heures réversibles, va aparèixer el març de 2015 a les Éditions du Noroît. El seu recull La chambre verte/Estancia en verde, editat en francès i en espanyol a les Éditions des Forges i a Mantis Editores (Mèxic), va ser finalista del premi Alain-Grandbois el 2006. El recull Lumières editat el 1986 a La Nouvelle Barre du Jour, va guanyar ex aequo el premi Émile-Nelligan. Té tres llibres d’artista, un dels quals, Ségala, produït per l’artista de la Savoia Anne-Laure Héritier-Blanc, va guanyar el premi internacional Saint-Denys Garneau el 2005. El seu proper llibre durà per títol Depuis la nuit.

France Mongeau col·labora en diverses revistes literàries; especialment, signa regularment una crònica a la revista francesa Arpentages 2. Des del 2001 participa en diferents manifestacions literàries al Quebec i a l’estranger. Ha estat membre de diversos premis literaris: borses del CALQ de literatura; premi literari dels Cinc continents; premi de l’Associació d’Autors de la Montérégie; premi Alphonse-Piché.


 

France Mongeau actualment és professora de Literatura i de Francès al Cégep Édouard-Montpetit de Longueuil. Des de fa 25 anys viu a Dunham (Quebec).