SEBASTIà BENNàSAR
(1976-)

Narrador, poeta, traductor i periodista palmesà. És un dels escriptors de novel·la negra més coneguts de la cultura catalana, tant per les seves publicacions com perquè creà el primer festival de novel·la negra en català, el Tiana Negre. 

Ha publicat més de trenta llibres de totes els gèneres (excepte teatre) i viu exclusivament de l'escriptura. Destaca, sobretot, per la seva producció de novel·les negres i d'intriga. Alguns exemples en aquest camp són El botxí de la ciutat de Mallorca (2000), El país dels crepuscles (2013), On mai no creix l'herba (2014), L'imperi dels lleons (2017), L'any que vaig assassinar Rita Barberà (2019), Un altre dia antic (2019).

També ha investigat en obres d'assaig sobre novel·la negra als territoris de parla catalana, com ha fet a Pot semblar un accident: La novel·la negra i la transformació social dels Països Catalans, 1999-2010 (2011). 

Com a poeta, ha publicat Passaport de sang (1998) i Breu blues de València (2007).

Pel que fa a la traducció, fou membre fundador de la revista Capicua especialitzada en versionar la literatura portuguesa al català i a la inversa. Algunes de les seves novel·les han estat traduïdes al castellà i a l'italià. 

 

Contingut elaborat per Xesc Alemany Sureda.