IOLANDA BONET
(1955-)

Escriptora, artista interessada en l'artesania i professora eivissenca. Alguns dels seus poemes més coneguts han estat musicats per l'agrupació de músics Ressonadors. 

S'inicià en el món de l'escriptura a través de la literatura infantil, una constant en la seva vida, tant en la vessant de ficció com en el de la transmissió de contes populars, principalment pitïusos. En aquesta línia, ha publicat Cançoniues, Es peixet des riu verd, Sa Ploguda de Granotes i altres contes, Contarelles a la llum de la nit (Premi de Narrativa Infantil Ciutat d'Eivissa, 1996). A més, combina l'activitat literària dedicada a infants amb tasques pedagògiques, divulgatives i de contacontes. 

Amb tot, la seva producció no es limita al públic més jove, sinó que ha escrit poesia i narrativa on la multiculturalitat i l'amor a la llengua pròpia esdevenen temes recurrents. Destaca Ombres i miralls (2003), primer premi de relat Joan Castelló Guasch, així com també el seu poema "Ardent metall, la finestra de la cel·la", que es va publicar en el llibre Dance the guns to silence. 100 poems to Ken Saro Wiwa, un dels cent poemes escollits entre tot el món, entre els autors dels quals figuren Montserrat Abelló i Yael Langella. En poesia, també ha publicat 2... o morir sens ser vista (2006) i Crits de mar (2013). 

 

Contingut elaborat en col·laboració amb l'AELC (Iolanda Bonet) per Carme Ros.