''Com a comandant en cap de les forces de les Nacions Unides, asseguro que degollaré les víctimes en una cava profunda i que no ensopegaré amb els esglaons.''

>
Missatge de Mac Arthur a les forces nord-coreanes invitant-les a la rendició
15
/177
Missatge de Mac Arthur a les forces nord-coreanes invitant-les a la rendició

 Com a comandant en cap de les forces de les Nacions Unides, demano que cessin les hostilitats tot seguit. Us regirem amb mà de ferro. Us deixarem més pobres que abans i sense terres. Conservarem els ganivets xops de sang i us obligarem a treballar, a jornal de les Nacions Unides, les terres que abans eren vostres. Apreneu, doncs, el bé; estimeu l'aparat de la justícia. ¿Què hi fa la multitud de víctimes? Per a millor honrar-les, heus aquí el paper que representa la clerecia a la guerra capitalista. Deposeu les armes! Després de la ràpida i total derrota, i la completa destrucció de les vostres forces armades, ens aproparem a vosaltres. Els sacrificis tindran lloc a mitjanit a l'encreuament de carrers que jo indiqui. Les Nacions Unides funden la moral en el compliment del bé. Espero que la sang serà un poderós condensador contra la destrucció de la propietat i que no trigareu a manifestar-vos amb tot el vostre horror. 
 Portaré els ulls dels enemics sota l'aixella i, de nit, els encendré amb sofre viu. Cap signe de pietat. Sereu objecte de la cobejança brutal i degradant per part de les potències interessades. He acordat que sigui omplert de fum el lloc on us arrenquin els ulls i que sigui manejat el carbó en muntanyes de sang. No oblideu que a les Nacions Unides sempre tenim el dret i la justícia de la nostra banda. Menjarem els vostres cors, bategants encara, i sentirem un gran alleujmament en el licor vermell de la sang. Al Capitoli el president Truman -aquest sanguinari que continua marcant amb sang les portes- manipula damunt una taula de pi coberta amb un drap negre, entre tres ciris negres. Els sacrificis humans oferts per les Nacions Unides són d'un gran valor moral i es basen en l'amor a la Humanitat. Us pagarem a la nostra manera, segons el dictat de les pràctiques civilitzades. ¿No heu assistit mai al linxament dels negres al territori dels Estats Units? Brillen els meus ulls criminals. Com a comandant en cap de les forces de les Nacions Unides, asseguro que degollaré les víctimes en una cava profunda i que no ensopegaré amb els esglaons. 

JOAN BROSSA
U no és ningú, 1950