"Tiberis d'Espanya Una, Gran, Lliure per matar de fam",
i que, com a subtítol, pelut i enravenial,
deia "Tiberis a Tiberíades de Son Vida a Son Mortal".

58
/113

Temps era temps el de la presidència
d'Anfós Segon, també Anfós de la Cosa,
masculí però home, sapat demasié, perrucat
pel prelat amateur i perruquer de nacionalitat.
Tenia la mare freda i un dàtil contristat.
Les cinc eren del capvespre. Lo president tocà.
Tancà parpelles i parpres del segle setze guarà,
que era el seu segle a la plena del segle vint nuclear,
dementre alhora aclucava son ull mussolinià,
per a seguir l'obra sua, llibre de juïc e crestià,
que de títol i de tíola per nom havia i nom ha:
"Tiberis d'Espanya Una, Gran, Lliure per matar de fam",
i que, com a subtítol, pelut i enravenial,
deia "Tiberis a Tiberíades de Son Vida a Son Mortal".
  
Primer servei: pernils amb els principis. 
Olles podrides. 
Indiots rostits amb el seu e llur, llurejat suquet. 
Robiolets sabioans de vedells fullats. 
Coloms escaliuats. 
Platingos d'animals de ploma damunt sopes de brossats. 
Perdius al forn amb salsa de llimones. 
Capirrotada de racó de bou, botifarra i perdius. 
Porcelletes rostides, amb sopes de formatge, sucre i canyella. 
Fulls de pasta de llevadura amb cervellet i collonet de porcell. 
Polles escaliuades. 
Eren les de rellotge,
en el qual lo'hora vella era donada al boc opep de l'hora nova,
i en Daniel de ca les Ermessens,
que tenia desset anyus, era estrictament rossenc,
net com un calze, net com les flors,
trucà a la porta de xicarandana
de don Anfós de la Cosa Segon.
Anfós II, després de dir "bene, bene. Green's y que miren",
posà de bell nou fil a l'agulla a la declaració institucional de la Reforma "Tiberis".

Segon servei:  
Ànneres torrades amb salsa de codonys. 
Platingo de pollastres i gallines faraones amb endívies farcides. 
Panades anglosaxones. 
Vedella rostida amb salsa d'oruga. 
Pastissets de codonys, canyes i ous flabiolats. 
Panades de llebres de Llucamet. 
Platingos de tords a la manera de s'Esgleieta. 
Oblades fregides amb esqueixos de gras i magre. 
Ginebrades.

Tercer servei: 
Pollastres farcits amb escapcions de vedella a l'ast. 
Platingo de colomins escanyats. 
Cabrit torrat amb ripunts o filasses d'àpits, tronxos 
de carxofera mallorquina, pasquala i morada, 
tàperes envinagrades i brotingos tendrells de taperera. 
Tortell de pomes marineres verdes... 
Panades d'indiots en menjar blanc. 
Cap-rojos frescs d'hora bullits amb cantons de patates 
sense pelar i fetes a son Catlar de Campos. 
Conills amb fonoll i tàperes. 
Panades de peus de porc gris. 
Coloms de Fornalutx amb salsa negra.

Servei quart, en cas d'eleccions generals cada quatre anys, 
o abans, si hom ha de conspirar:

BLAI BONET
El Poder i la Verdor, 1981