NURIA VIL
(1993-)

Nuria Vil – Nuria Vilán Prado

Santo André de Comesaña – Vigo

"El meu treball artístic implica la paraula parlada i el diàleg entre diferents arts per a dur la poesia més enllà de l’escriptura. Des de 2016, form part de l’espectacle de poesia ‘Dúas Gamberras e un Micro’ amb Vanessa Glemsel i la plataforma literària A Sega. Des de 2001 compartesc un projecte audiovisual amb Olga Martínez (MorlitaM) i Saya Mohamed de poesia, imatge i música electrònica.

Faig feina com a correctora editorial, gestion un perfil a la plataforma de mecenatge Patreon on compartesc relats escrits i sonors, podcast i avançaments, en general, de creacions artístiques; també impartesc tallers de creació poètica i paraula parlada, i de vegades compartesc continguts audiovisuals de divulgació al canal de YouTube Coidado coa cadela.

A més d’això, intent veure qualque cosa poètica a la feina d’animació d’esdeveniments que faig per poder pagar la taxa d’autònom i qualque dia, si el preu del màster m’ho permet, m’agradaria ser professora de secundària.

Simún (Ed. Chan da Pólvora, 2021) és el meu primer poemari i en ell m’acompanya –o això intent- l’oralitat de la qual venc."