NORA ALBERT
(1957-)

Pseudònim d’Helena Alvarado i Esteve, filòloga, assagista i traductora.

És Catedràtica de Llengua i literatura catalanes i ha treballat a l'Institut Verdaguer de Barcelona i a Eivissa a la Universitat de les Illes Balears. Amb estudis de Belles Arts, ha fet incursions, en especial, dins del món de la imatge (fotografia, Premi Campoamor; vídeo: Tres mirades per a un quadre. Fons artístic de LA CAIXA). 

Fruit del seu interès artístic polièdric són els treballs pictòrico-literaris amb Vicent Ferrer Guasch (Calç i memòria, Editorial Moll), el projecte fotogràfico-literari amb Alejandro Marí, en curs, i el treball a Des de l'illa amb Carles Guasch la pintura del qual defineix com la cal.ligrafia d'un somni. També la col·laboració amb l'artista Laia Moreto Alvarado, autora de les fotografies del llibre Punta Galera

Ha guanyat diversos premis literaris, entre els quals destaquen el Mots i brases (premi Lambda, 2004, Ed.Brosquil) i Tentacles del cel (premi Baladre, 2007), així com Punta Galera (premi Vall de Sóller, 2012), Fràgils Naufragis (Vila de Benissa, 2014) i Lletra menuda (II Premi Ciutat d'Eivissa 2014).