OVIDI MONTLLOR
(1942-1995)

Poeta, cantant i actor d'Alcoi.

Des de ben jove prengué consciència política de les desigualtats socials i polítiques al País Valencià i fou molt actiu a les lluites antifranquistes.

Es dedicà a actuar i a cantar, i posà veu a alguns dels poemes més famosos de Salvador Espriu, Vicent Andrés Estellés i Salvat-Papasseit. Amb el temps, començà a escriure les seves pròpies lletres i a enregistrar discs, assolint notorietat al concert que va fer a l'Olympia de París l'any 1975, en el context de l'auge de la Nova Cançó catalana. 

Actuà en més de quaranta pel·lícules, habitualment compromeses amb alternatives socials i polítiques, d'entre les quals cal recordar La verdad sobre el caso Savolta (1979), La portentosa vida del padre Vicente (1978) o El llarg hivern (1991).

Com a escriptor, destaquen les seves lletres que ben sovint esdevenen poemes d'una qualitat molt destacable. En va publicar dos reculls amb la literatura com a eix: els Poemes i cançons, el 1978, i els Poemes i dibuixos, el 1985.

Morí a Barcelona, jove, com havia estat sempre, l'any 1995. Són diversos els grups musicals i col·lectius literaris i de tota mena que, de llavors ençà, l'han homenatjat.

 

Contingut elaborat en col·laboració amb l'AELC (Ovidi Montllor) per X. R. Trigo. 

 

 

 

ELS POEMES