PAU CASTANYER
(1983-)

Editor, poeta i il·lustrador de Son Bessó (Son Sardina). 

Començà a participar en recitals de ben jove i publicà a l'antologia de joves poetes catalans Pedra foguera (2008). Formà part del grup poètico-musical Bebelgidit, juntament amb altres poetes mallorquins com Àngel Igelmo, Emili Sánchez-Rubio, etc. 

Ha publicat diversos llibres de poesia, com ara Nedar-te la pell (2008), Tzolkin (2009, il·lustrat per Mikel Rubiralta), De com un poema és sempre el mateix poema, o pedres, o llengües, o qualsevol mugró o, potser, no hi ha temps que no torn (2012), etc. Sovint ha combinat la paraula poètica amb les artes fotogràfiques (La natura només existeix, 2017) o el dibuix (No hi ha torrentades quan plou fluix, 2017).

En el món editorial, impulsà la col·lecció poètica 'La Cantàrida' a Edicions Documenta Balear que ha propiciat un espai per a l'aparició de noves veus en el context de la poesia catalana contemporània d'arreu dels Països Catalans. També s'involucrà en la creació de l'editorial Xicra i, poc després, inicià el seu actual projecte editorial: 'Edicions del Despropòsit'. 

 

Contingut elaborat per Xesc Alemany Sureda.

ELS POEMES