Dia Mundial de la Poesia 2024

Un any més, celebram l'arribada de la primavera amb el Dia Mundial de la Poesia!

Ens unim a la commemoració del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés i de la mort de Joan Salvat Papasseit. Dos dels autors més rellevants de la poesia en la nostra llengua, referents, no només com a poetes, sinó també com a activistes culturals.

Enguany en prenem el testimoni per continuar divulgant versos arreu, tot sembrant la llavor de la literatura i de la poesia per, a través de la poeteca.cat i del cicle Versud, més prest que tard, poder contemplar aquest «bosc groc de mimoses» a l’horitzó del nostre poeta, Blai Bonet.

Com cada any, volem convidar-vos a estimar aquesta primavera poètica, tal com Estellés s’estimava la vida, «no com a plenitud, cosa total», sinó gaudint de tots els petits detalls.

Dia Mundial de la poesia 2024

La Fundació Mallorca Literària col·labora amb diversos actes poètics per donar suport a projectes literaris d'arreu de Mallorca:

  • Recital al bar Aqua de Palma: 19 de març a les 19.30 h amb Martí Berlanga i Aina Riera
  • Correvers a Manacor: 21 de març a partir de les 18 h a diferents indrets cinematogràfics del Manacor Poètic
  • Taller: Laboratori poètic, per a infants de 8 a 12 anys: 21 de març al Centre Flassaders, Palma
  • Presentacions de 'Flamarades sortiran': 22 de març a les 20 h a Binissalem i 23 de març a la Institució Alcover, Manacor


A més, hem distribuit un tríptic amb poemes de Vicent Andrés Estellés, Joan Salvat Papasseit i Blai Bonet a biblioteques i llibreries de Mallorca.