Camins poètics

Literatura i paisatge es fonen en les rutes guiades i autoguiades del projecte Walking on Words. Mallorca literària. En una selecció de 7 rutes i un centenar de fites, el projecte és una convidada a recórrer Mallorca en bona companyia: de la mà dels artistes que han escrit a l’illa, i sobre l’illa. Les paraules de Jules Verne, Frédéric Chopin, Robert Graves, Júlio Cortázar, Josep Pla o Llorenç Villalonga, tracen camins nous en el paisatge i donen matisos a la nostra visió de cada lloc visitat, connectant història i present, arquitectura i paisatge, gastronomia i tradicions. 

Tots els continguts del projecte són accessibles al web www.walkingonwords.com

També podeu completar l'experiència de guiatge amb l'app www.wowmallorca.com, on, a més de localitzacions de tema literari, podreu descobrir fins a 3.000 elements relacionats amb patrimoni material i immaterial arreu de l'illa.

 

Espais poètics rellegits

Les rutes traçades inclouen un bon nombre de localitzacions poètiques, que ens permeten alenar els redols a través de la veu dels i de les poetes: Santanyí amb Blai Bonet, Llucmajor amb Maria Antònia Salvà, Campos amb Damià Huguet, Manacor amb Miquel Àngel Riera... Entre els recursos que s'hi inclouen hi ha la localització de tots els indrets, presentacions d'autor i context, i una col·leccio de "vídeos lectors" en què lectors contemporanis posen veu als versos en cada localització.

Aquí teniu s'Allapassa, evocada per Laia Martínez i López des del jaciment de Capocorb, ben proper a Llucmajor i la seva marina.